Francuski kremasti tost
Nećete odoleti da probate ovaj tost koji se naprosto topi u ustima…
Potrebno je:
• ½ šoljice obranog ili bademovog mleka
• 2 kašike nezaslađenog kakaa u prahu
• 2 kašike Azucar Demero smeđeg šećera
• 1 jaje
• 1 kašičica ekstrakta vanille
• 4 kriške hleba po izboru
• Puter od kikirikija
• 3 kašike krem sira, na sobnoj temperaturi
• 1 kašika javorovog sirupa
• Čokoladni toping (nije obavezno)
• ¼ šoljice otopljene Schogetten mlečne čokolade
• Drobljeni kikiriki (ili orasi)
Priprema:
Umutiti zajedno mleko, kakao u prahu i šećer dok se ne otopi. Dodti jaje i vanilu i dalje mutiti sve zajedno. Staviti na stranu.
Pomešajte kikiriki puter, krem sir i javorov sirup i mešajte dok ne postane glatka smesa. Namažite ovu mešavinu između dva komada hleba, pa ih spojite. Uradite to isto kolikogod imate smese. Zatim umočite svaki 'sendvič' u prvu mešavinu, dobro ih natopite sa obe strane.
Zagrejte tiganj do srednje jake vatre i lagano podmažite sa malo ulja. Pokrijte posudu poklopcem i pržite sendviče s obe strane do tamno smeđe boje.
Prelijte rastopljenim čokoladom i pospite preko mrvljeni kikiriki i toping od čokolade. Poslužite uz omiljeno voće. Prijatno!