POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Francuski kremasti tost

Francuski kremasti tost

Nećete odoleti da probate ovaj tost koji se naprosto topi u ustima…

Potrebno je:

•    ½ šoljice obranog ili bademovog mleka 
•    2 kašike nezaslađenog kakaa u prahu
•    2 kašike Azucar Demero smeđeg šećera
•    1 jaje
•    1 kašičica ekstrakta vanille
•    4 kriške hleba po izboru
•    Puter od kikirikija
•    3 kašike krem sira, na sobnoj temperaturi
•    1 kašika javorovog sirupa 
•    Čokoladni toping (nije obavezno)
•    ¼ šoljice otopljene Schogetten mlečne čokolade 
•    Drobljeni kikiriki (ili orasi)

Priprema:

Umutiti zajedno mleko, kakao u prahu i šećer dok se ne otopi. Dodti jaje i vanilu i dalje mutiti sve zajedno. Staviti na stranu.

Pomešajte kikiriki puter, krem sir i javorov sirup i mešajte dok ne postane glatka smesa. Namažite ovu mešavinu između dva komada hleba, pa ih spojite. Uradite to isto kolikogod imate smese. Zatim umočite svaki 'sendvič' u prvu mešavinu, dobro ih natopite sa obe strane.

Zagrejte tiganj do srednje jake vatre i lagano podmažite sa malo ulja. Pokrijte posudu poklopcem i pržite sendviče s obe strane do tamno smeđe boje.

Prelijte rastopljenim čokoladom i pospite preko mrvljeni kikiriki i toping od čokolade. Poslužite uz omiljeno voće. Prijatno!

 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.