POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Gingerbread cookies

Gingerbread cookies

Ovi mekani, mirišljavi, dekorativni i veoma ukusni kolačići predstavljaju radost za celu porodicu! Osim što ćete uživati u pripremi i slasnim ukusima, takođe ih možete upotrebiti i kao deo dekoracije novogodišnje jelke.

Potrebno je:

•    220g Azucar Demero smeđeg šećera
•    1 kašičica mlevenog đumbira
•    1/2 kašičice cimeta
•    1/2 kašičice mlevenog muskatnog oraščića
•    ¼ kašičice mlevenog karanfilića
•    par kapi vanila arome
•    1 jaje
•    750g brašna
•    230ml meda
•    200g maslaca
•    120ml vode
•    1 prašak za pecivo
•    2 belanceta
•    250g šećera u prahu  
•    sok od pola limuna  
•    jestive boje

Priprema:

Dobro izmešajte brašno, prašak za pecivo, đumbir, cimet, oraščić i karanfilić. Mikserom umutite maslac, melasu, šećer, vodu, jaje i nekoliko kapi vanile. Polako dodajte smesu od brašna i zamesite testo. Dobijeno prhko testo podelite na tri dela i svaki posebno uvijte u foliju. Ostavite u frižideru tri sata. Na dasku stavite dosta brašna i razvaljajte testo. Modlicama vadite željene oblike u stavljajte u pleh obložen pek papirom. Obavezno brašnom pospite testo, oklagiju i modlice kako se testo ne bi lepilo! Keksiće pecite desetak stepeni na temperaturi od 175 stepeni. Pre ukrašavanja ih dobro ohladite!

Kako biste ih ukrasili, dobro umutite belanca, umešajte šećer u prahu i limunov sok. Razdelite smesu i u svaki deo dodajte željenu boju. Stavite ih u različite kesice, odsecite malu rupu i ukrašavajte dobro ohlađene keksiće. Za ukrašavanje možete da koristite bilo koje dekorativne jestive ukrase. Ostavite ih da prenoće pre upotrebe.

Pustite mašti na volju!

 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.