Grožđe sa belom čokoladom i sirupom od pomorandže
Sezona grožđa je u jeku, a jedan od najboljih načina da ga upotrebite je ovaj jednostavan, neobičan i elegantan dezert...
Potrebno je:
• 2 šoljice svežeg soka od pomorandže
• 4 žumanca
• ¼ šoljice Azucar Demero smeđeg šećera
• 3 kašičice putera
• 150gr Schogetten bele čokolade
• 1 kašika biljnog ulja
• 500gr zelenog ili crvenog grožđa sa stabljikom, ohlađenog
• 2 kašike šećera u prahu
Priprema:
Kuvajte sok od pomorandže oko 12 minuta, pa ostavite da se ohladi. U vatrostalnoj činiji umutite žumance sa Azucar Demero smeđim šećerom. Dodajte u kuvan i rashlađen sok od pomorandže, a zatim i umešajte maslac. Izmiksajte dobro smešu otprilike jedan minut dok se dobro ne zgusne i postane glatka. Stavite preko nje plastičnu foliju i ostavite u frižider da se ohladi. Istopite Schogetten belu čokoladu sa uljem, pa umutite dok ne postane sasvim glatka smesa. Ostavite da se ohladi. Osušite grožđe i stavite u veliku činiju. Prelijte ga topljenom čokoladom. Pospite šećerom u prahu ali tako da okrećete grozdove, da svuda bude jednako. Stavite u frižider na desetak minuta da se čokolada stegne. Poslužite uz sirup od pomorandže koji ste prethodno pripremili. Prijatno!