POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Grožđe sa belom čokoladom i sirupom od pomorandže

Grožđe sa belom čokoladom i sirupom od pomorandže

Sezona grožđa je u jeku, a jedan od najboljih načina da ga upotrebite je ovaj jednostavan, neobičan i elegantan dezert...

Potrebno je:
•    2 šoljice svežeg soka od pomorandže
•    4 žumanca
•    ¼ šoljice Azucar Demero smeđeg šećera
•    3 kašičice putera
•    150gr Schogetten bele čokolade
•    1 kašika biljnog ulja
•    500gr zelenog ili crvenog grožđa sa stabljikom, ohlađenog
•    2 kašike šećera u prahu

Priprema:

Kuvajte sok od pomorandže oko 12 minuta, pa ostavite da se ohladi. U vatrostalnoj činiji umutite žumance sa Azucar Demero smeđim šećerom. Dodajte u kuvan i rashlađen sok od pomorandže, a zatim i umešajte maslac. Izmiksajte dobro smešu otprilike jedan minut dok se dobro ne zgusne i postane glatka. Stavite preko nje plastičnu foliju i ostavite u frižider da se ohladi. Istopite Schogetten belu čokoladu sa uljem, pa umutite dok ne postane sasvim glatka smesa. Ostavite da se ohladi. Osušite grožđe i stavite u veliku činiju. Prelijte ga topljenom čokoladom. Pospite šećerom u prahu ali tako da okrećete grozdove, da svuda bude jednako. Stavite u frižider na desetak minuta da se čokolada stegne. Poslužite uz sirup od pomorandže koji ste prethodno pripremili. Prijatno!
 

 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.