Hladni čokoladni rolat
Jednostavan recept za čokoladni rolat. Brzo se sprema, a veoma je ukusan. Idelano se kombinuje sa hladnom kafom ili drugim hladnim napicima koje možete pogledati OVDE.
Sastojci:
Za Biskvit:
– 6 jaja
– 6 kasika Azucar Demero smeđeg šećera (poruči OVDE)
– 6 kasika glatkog brašna
– 3 kašike kakaa
– 5 gr praška za pecivo
– 100 ml mleka
– 100 ml ulja
Za Kremu:
– 1 puding od čokolade
– šećera po želji
– 300 ml mleka
– 50 gr Schogetten tamne čokolade (poruči OVDE)
– 125 gr margarina za kreme
Za Glazuru:
– 100 gr Schogetten tamne čokolade (poruči OVDE)
- 100 gr Schogetten bele čokolade (poruči OVDE)
– ulje
Priprema:
Biskvit:
Belanca umutiti u čvrsti sneg. Žumanca i šećer penasto izmutiti. U žumance dodati ulje, mleko, brašno, prašak za pecivo i kakao pa sve dobro promešati pazeći da ne ostanu grudvice.
Na kraju pažljivo umešati umućena belanca. Rernu zagrejati na 180*C. Lim za pečenje obložiti papirom.
Izliti smesu u lim za pečenje i peći oko 10 minuta na 180 C. Pečeni biskvit dobro ohladiti. Ne rolati ga pre premazivanja kremom.
Krema:
U činiju odvojiti malo mleka, dodati puding i šećer pa dobro promešati da ne ostanu grudvice.
U posudu uliti ostatak mleka i zakuvati. U vruće mleko dodati puding i skuvati ga. U još vrući puding dodati čokoladu i dobro promešati da se čokolada skroz otopi.
Puding dobro ohladiti. U ohladjeni puding umešati margarin i kremu dobro izmešati. Ohladjeni biskvit premazati kremom i zarolati.
Za glazuru otopiti čokolade posebno sa uljem, pa preliti preko rolade. Kada se ohladi na sobnoj temperaturi, rolat pre posluživanja ostaviti da odstoji u frižideru. Služiti uz omiljeni hladni napitak. Prijatno!