Indijski ovseni kolačići
Zašto ne biste probali slatkiše koji nisu tipični za domaću kuhinju, a sve od kvalitetnih sastojaka koji su vam dostupni? Evo jednog recepta za hrskave, slasne ovsene kolačiće:
Potrebno je:
• 3 šoljice DankaD BIO ORGANSKIH pahuljica od integralnog ovsa
• 1 šoljica Azucar Demero smeđeg šećera
• Malo izdrobljene Schogetten mlečne čokolade
• Cimet
• 2 jaja
• 2 šoljice topljenog maslaca
• 1 šoljica belog šećera
• 1 kašičica sode bikarbone
• 1 kašičica soli
• 1/2 šoljice brašna
• 1 šoljica ovsa u prahu
• Ekstrakt vanile
Priprema:
U činiji umutiti zajedno maslac, smeđi šećer, beli šećer, cimet,ekstrakt vanile i polako uz mešanje dodavati jaja, jedno po jedno. Zatim lagano dodajte brašno, sodu, so i na kraju dodajte čokoladu, ovsene pahiljice i ovas u prahu. Nakon što potpuno izjednačite smesu, sipajte uz pomoć kašike na pleh, praveći razmak od par centimetara između svakog kolačića. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni C oko 8-10 minuta. Prijatno!
Savet: Ukoliko želite, u smesu za kolačiće možete dodati sušeni đumbir.