POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Jedan kup u dve boje

Jedan kup u dve boje

Sezona jagoda je u jeku, a uz njih svaki desert postaje aromatičan i preukusan. Pred nama je težak izbor, da li u jagodama uživati uz tamnu ili belu čokoladu? Donosimo vam recepte za tamni i beli kup sa jagodama, pa vi odlučite koja je kombinacija više po vašem ukusu.

Sastojci za tamni kup

Jagode operite, isecite na kolutove, posložite u posudu za pečenje, poprskajte acetom balzamicom i prelijte medom. Pecite oko pola sata u zagrejanoj rerni na 150°C. Ohladite.

Potom skuvajte slatku pavlaku, dodajte čokoladu i mešajte dok se čokolada ne rastopi. Ostavite smesu sa strane da se prohladi. Prvo u posudi slažite red čokoladne smese, pa red jagoda i na kraju opet čokoladnu smesu.

Sastojci za svetli kup:

Mus od jagoda:

 

Beli mus:

 

Priprema:

Za mus od jagoda operite voće i iseckajte ga. Pomešajte jagode sa smeđim šećerom i dodajte višnjevaču ili sok od višanja.

Za mus od čokolade otopite čokoladu na pari, uz povremeno mešanje. Postepeno dodajte mleko i mešajte sve dok ne dobijete fini krem. Ostavite da se smesa ohladi na sobnoj temperaturi.

Umutite slatku pavlaku sa smeđim šećerom sa ukusom vanile i pažljivo umešajte u ohlađeni čokoladni krem. Belance umutite u čvrst sneg pa dodajte kašiku šećera i još malo umutite i pažljivo kašikom umešajte prvo jednu polovinu, a potom ostatak u smesu, koja treba da ostane vazdušasta. U čaše naizmenično sipajte mus i smesu od jagoda, pa završite sa belim musom.

Ukrasite svežim jagodama i listićima mente.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.