Jesenji kolač sa bundevom
Prvi jesenji dani su pravo vreme da pripremite nešto slasno sa bundevom. Ovi kolači će vas oduševiti:
Sastojci:
- 700 g pečene bundeve
- 100 g Azucar Demero smeđeg šećera (poruči OVDE)
- 1 dl Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (poruči OVDE)
- 100 g Schogetten tamne čokolade (poruči OVDE)
- 3 jaja
- 150 g integralnog brašna
- 1 vanilin šećer
- 3 pudinga od vanile
- 1 litar voćnog soka
- 1 kašičica cimeta
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 šolja seckanih oraha
- 1 šolja suvog grožđa
- malo mleka
Priprema:
Pečenu bundevu iseći na komadiće i izmiksati mikserom ili blenderom. U posebnoj činiji izmutiti jaja sa smeđim šećerom i vanillin šećerom, pa lagano dodati prašak za pecivo, cimet i brašno. Sve lagano promešati i dodati orahe i suvo grožđe.
Nakon toga, tu smesu pomešati sa isparsiranom bundevom. U rerni zagrejanoj na 200 stepeni, peći 40 minuta u plehu podmazanim ekstra devičanskim maslinovim uljem.
U međuvremenu skuvajte puding od vanile sa voćnim sokom. Spreman i prohlađen puding premažite preko pečenog kolača. Čokoladu istopiti sa malo ekstra devičanskog maslinovog ulja i premazati je preko pudinga.
Kolač ostaviti u frižideru na par sati da se dobro stegne, a potom ga iseći i služiti. Prijatno!