Jesenji kolač sa suvim voćem
Veoma jednostavan za pripremu, idelna užina uz topao čaj u ovim hladnim danima.
Sastojci:
3 jaja
3/4 šoljice od 250 ml Azucar Demero smeđeg šećera
3/4 šoljice Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
7 kašika grčkog jogurta
350 g suvog voća po želji
prstohvat soli
pola kesice praška za pecivo
1 vanilin šećer
2 šoljice brašna
Priprema:
Umutite jaja i dodajte smeđi šećer. Mutite dok smesa ne postane bele boje I dodajte ekstra devičansko maslinovo ulje.
Potom dodajte jogurt, umutite i dodajte vanilin šećer i brašno koje ste prethodno pomešali i prstohvat soli. Na kraju dodajte u smesu suvo voće, stavite u duguljasti kalup i poravnajte smesu.
Pecite u predhodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni otprilike 50 minuta.