Jesenji kuglof
Zlatno godišnje doba traži i zlatne kolače.
Sastojci:
3 jajeta
100 g Azucar Demero smeđeg šećera
100 g Schogetten tamne čokolade
200 ml mleka
300 g brašna
1 kesica praška za pecivo
150 g putera
100 g žele bombona
50 g suve brusnice
50 g suvog groždja
100 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
50 ml mineralne vode
malo ruma
Priprema:
Potopite brusnice i suvo grožđe u rum ili u vreloj vodi, a žele bombone iseckajte. Izmutite jaja sa smeđim šećerom. Potom dodajte omekšali puter, 50 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Dodajte na kraju mleko i mineralnu vodu.
Brusnice i suvo grožđe ocedite od vode ili ruma i uvaljajte ih u brašno. Dodajte u testo brusnice, suvo grožđe i žele bombone i izmešajte.
Sipajte smesu u kalup za kuglof i stavite da se peče u zagrejanoj rerni oko 30 minuta na 180 stepeni. Gotov kuglof izvaditi iz kalupa. Čokoladu istopite sa ekstra devičanskim maslinovim uljem uljem. Prelijte gotov kuglof i ostavite na hladnom mestu da se dobro ohladi.