POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Novogodišnji medenjaci

Novogodišnji medenjaci

Nova godina je vreme čarolije, bajki i čuda. Pustite svega od toga po malo u vašu kuhinju i čuda će se zaista dogoditi. Donosimo vam savršen recept za domaće, ukusne medenjake, kojima ćete ovu Novu godinu učiniti posebnom.

Sastojci:

•    110 gr Azucar Demerara smeđeg šećera

•    110 gr putera

•    1 jaje

•    8 kašika meda

•    450 gr brašna

•    2 kašičice mlevenog đumbira

•    2 kašičice cimeta

•    2 kašičice praška za pecivo

•    2 kašičice mešavine začina za keksiće (po želji)

•    2 kašike kakao praha

Priprema:

Zagrejte rernu na 200C i premažite pleh puterom. U posudi otopite puter, dodajte smeđi šećer i med. Sve mešajte dok se sastojci ne sjedine i ostavite da se prohladi.

U većoj posudi izmešajte brašno, prašak za pecivo, kakao i začine, pa dodajte jaje. Sve izmešajte da se dobro sjedini, pa dodajte smesu sa puterom i mešajte dok ne dobijete testo. Testo stavite na radnu površinu posutu brašnom, mesite kratko i napravite kuglu.

Razvijte testo na debljinu od 2-3 cm i modlama različitih oblika izdvajajte keksiće.  Pecite ih jedne za drugima u rerni po 7- 8 minuta.

Na vrhu keksića, dok su još topli, izbušite rupu uz pomoć čačkalice, ali pazite da ih ne izmrvite. Ohlađene ih čuvajte u zatvorenim posudicama, u kojima mogu da stoje i do dve nedelje. Za ukrašavanje koristite tehniku “royal icing”.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.