POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Juliška – ponos Češke

Juliška – ponos Češke

Juliška ili Julpita je starinski kolač poreklom iz Češke. Domaćice ga obožavaju jer se izuzetno lako sprema.

Sastojci:

Za koru:

6 jaja

200 g Azucar Demero smeđeg šećera

4 kašike kakaa

5 kašika mlevenih oraha

2 kašike brašna

Preliv za koru:

150 g Azucar Demero smeđeg šećera

200 ml mleka

Priprema:

Umutite belance pa mu dodajte smeđi šećer postepeno ga muteći. Zatim u smesu dodajte žumance i mutite još malo. Nakon toga smesi dodajte kakao, orahe i brašno i mutite dok se sve ne sjedini. Koru pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.

Preliv pripremite tako što ćete skuvati šećer u mleku.

Kada koru izvadite iz rerne prelijte je sa polovinom vrelog preliva i ostavite da se ohladi.

Za fil je potrebno:

Preostali preliv za koru

150 g mlevenih oraha

125 g putera

100 g Schogetten tamne čokolade

U vreo preliv dodajte orahe pa ostavite da se fil prohladi. Dodajte mu umućen puter i sve to namažite na ohlađenu koru. Preko fila narendajte crnu čokoladu i poslužite.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.