Kakao kolač
Jedan recept kojeg čine posebnim brzina pripreme i lako dostupni sastojci, od kojih nastaje prava kremasta rapsodija.
Sastojci:
200 g Azucar Demero smeđeg šećera
2 dl mleka
2 dl Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
4 kašike kakaa
2 jaja
200 g brašna
1 kesica praška za pecivo
1 kesica vanilin šećera
Priprema:
Šećer, mleko, ulje i kakao stavite u jednu posudu i dobro umutite da dobijete glatku smesu. Smesu podelite na dva jednaka dela. Jedan deo smese ostavite sa strane. U drugi deo smese dodajte jaja, brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer. Potom opet dobro žicom umutite smesu bez grudvica brašna.
Smesu sipajte u kalup obložen papirom za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni na 180 C, oko 20 - 25 min. Vreo kolač prelijte smesom koju ste ostavili sa strane. Kolač ostavite 2 - 3 sata da odstoji i onda ga secite na kocke.