POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Kapkejk za dvoje

Kapkejk za dvoje

Ušli smo u mesec ljubavi. A kako ćete najlepše iskazati svoju privrženost nekome nego čokoladnim zalogajima?

Sastojci:

Testo:

2 jaja

10 kašika Azucar Demero smeđeg šećera

1 prašak za pecivo

10 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

10 kašika mleka

10 kašika brašna

2 kašike kakaa

50 g istopljene Schogetten tamne čokolade

anis ili čili, po želji

Fil:

1 šlag krem od vanile

100 ml mleka

¼ kesice instant želatina

50 g istopljene Schogetten bele čokolade

 

Priprema:

Za pripremu testa umutite jaja i smeđi šećer, dodajte ekstra devičansko maslinovo ulje i mleko, pa brašno, prašak za pecivo i kakao i na kraju rastopljenu i prohlađenu čokoladu. Malo čilija ili anisa daje posebnu draž kolačićima.

U kalup postavite papirne korpice i svaku popunite testom do dva mm pred vrh. Pecite ih oko 10 min na 220 stepeni. Od ove smese treba da se dobije 24 kolačića.

Umutite šlag krem od vanile sa 100 ml hladnog mleka pa u njega dodajte četvrtinu kesice želatina, i na kraju rastopljenu belu čokoladu. Ohlađene kolačiće filujte špricem za tortu pa svaki uvaljajte u čokoladne mrvice, a na vrh svakog stavite srce.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.