Kapkejks sa crnim dnom
Ugodite sebi na najlepši način i ispobajte ovu crno-belu harmoniju ukusa i mirisa.
Recept za 24 kapkejksa
Vreme pripreme: 30 min
Sastojci:
- 1 ½ šolja brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- ¼ kašika kakaa
- ½ kašičice soli
- 1 šolja Azucar Demerara smeđeg šećera
- 1/3 šolje Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 1 šolja vode
- 1 kašika sirćeta
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 240 g krem sira
- 1 jaje
- 1 šolja Schogetten tamne čokolade
Priprema:
Zagrejte rernu na 175 stepeni. Pripremite dva pleha sa po 12 kalupa za kapkejkse i obložite ih papirom.
Pomešajte brašno, prašak za pecivo, kakao prah i so i ostavite sa strane. U velikoj posudi, umutite jednu šolju smeđeg šećera, ekstra devičanskog maslinovog ulja i vode. Varjačom dodajte mešavinu od brašna i lagano mešajte. Potom dodajte sirće i vanilu.
U srednjoj posudi, umešajte krem sir, jaje, 1/3 šolje smeđeg šećera i soli. Potom dodajte komadiće tamne čokolade.
Trećinu kalupa popunite testom a po sredini kašikom dodajte smesu od krem sira. Pecite u zagrejanoj rerni oko 25 minuta.