POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Kapkejks sa crnim dnom

Kapkejks sa crnim dnom

Ugodite sebi na najlepši način i ispobajte ovu crno-belu harmoniju ukusa i mirisa.

Recept za 24 kapkejksa

Vreme pripreme: 30 min

Sastojci:

 

Priprema:

Zagrejte rernu na 175 stepeni. Pripremite dva pleha sa po 12 kalupa za kapkejkse i obložite ih papirom.

Pomešajte brašno, prašak za pecivo, kakao prah i so i ostavite sa strane. U velikoj posudi, umutite jednu šolju smeđeg šećera, ekstra devičanskog maslinovog ulja i vode. Varjačom dodajte mešavinu od brašna i lagano mešajte. Potom dodajte sirće i vanilu.  

U srednjoj posudi, umešajte krem sir, jaje, 1/3 šolje smeđeg šećera i soli. Potom dodajte komadiće tamne čokolade.

Trećinu kalupa popunite testom a po sredini kašikom dodajte smesu od krem sira. Pecite u zagrejanoj rerni oko 25 minuta. 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.