POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Karamel tart

Karamel tart

Ako ste ljubitelj čokolade u kombinaciji sa karamelom, ovo je pravi recept za vas.

Potrebno je za koru:

•    200gr brašna
•    25gr kakaa
•    3 kašike šećera u prahu
•    150gr maslaca
•    2 žumanca
•    vanilin šećer
•    malo hladne vode

 

 

Za karamel 

•    300gr šećera
•    80ml vode
•    80gr maslaca
•    100ml slatke pavlake
•    Kašičica milerama
•    prstohvat morske soli

Za preliv

•    200gr Schogetten tamne čokolade
•    200ml slatke pavlake

Priprema:

Pomešajte brašno, kakao, šećer i vanilu, dodajte maslac narezan na kockice i izmešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Dodajte žumance i malo hladne vode i umesite testo.
Oblikujte testo u kuglu, spljoštite u disk, omotajte u prozirnu foliju pa stavite u frižider na 20 minuta.

Kalup za pečenje premažite maslacem, posipajte brašnom i kakaom. Testo razvaljajte na pobrašnjeloj podlozi i prebacite u kalup.Utisnite ga dobro. Vratite ga u frižider na 15 minuta.

Zagrejte rernu na 180C. Kada se testo ohladilo prekrijte ga papirom za pečenje.
Pecite 10 minuta, pa sklonite papir i vratite u rernu na još 20 minuta.
Izvadite testo i ostavite da se hladi.
Za to vreme pripremite karamel. U lonac stavite šećer i vodu i stavite na vatru. Kada zakipi više nemojte mešati. Kada šećer dobije tamno narandžastu boju dodajte maslac i sklonite sa vatre, dodajte i pavlaku i mileram i na kraju so, promešajte da se sedini. Ostavite karamel da se malo ohladi. Kada se karamel  pohladio izlijte ga u testo i stavite u frižider da se stegne.
Čokoladu usitnite. Pavlaku zagrejte do vrenja pa prelijte preko čokolade. Mešajte dok ne dobijete jednoličnu smesu. 
Ostavite da se malo pohladi pa prelijte preko karamela i vratite u frižider.
Ostavite 2 sata, pa ukrasite po želji. Prijatno!


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.