POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Kesten u čokoladnom sirupu

Kesten u čokoladnom sirupu

Ništa lepše da zasladi ove zimske dane, uživajte!

Sastojci:

1 kg krupnog, skuvanog i očišćenog kestenja

1 kg Azucar Demero smeđeg šećera (možete poručiti OVDE)

100 g kakaa

Priprema:

Kestenje očistite, stavite u lonac sa ključalom vodom i kuvajte dvadesetak minuta. Ocedite i dok je još toplo odstraniti kožicu, vodeći računa da kestenje ostane celo. Potrebno je kilogram tako spremljenog kestenja.

U šerpu stavite smeđi šećer, dodajte kakao i litar vode, pa kuvajte sve dok se sirup ne zgusne. Kestenje poređajte u sterilisane i tople tegle i prelijte ključalim sirupom. Dobro ih zatvorite. Sterilišite ih u rerni na 100 stepeni oko 25 minuta.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.