Kolač od breskve sa belom čokoladom
Pravo letnje zaslađenje, nećete mu odoleti.
Sastojci:
5 jaja
1 šoljica Azucar Demera šećera u prahu sa vanilom
pola šoljice Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
1 šoljica mleka
1,5 šoljica brašna
1 kesica praška za pecivo
Za fil:
8 kašika Azucar Demera smeđeg šećera
5 belanaca
seckane breskve
Za preliv:
300 g breskvi
50 g Azucar Demero smeđeg šećera
1,5 kesica želatina
malo soka od breskve
Priprema:
Napravite koru od 5 jaja, šoljice smeđeg šećera u prahu sa vanilom, pola šoljice ekstra devičanskog maslinovog ulja, šoljice mleka, 1,5 šoljice brašna, kesice praška za pecivo i 50 g bele čokolade, pa ispecite.
Za fil dobro umutite 5 belanaca sa 8 kašika smeđeg šećera, pa dodajte sitne komadiće seckane breskve. Rasporedite preko kore i zapecite nekoliko minuta.
Za sočni preliv, prokuvajte 300 g breskvi sa 50 g smeđeg šećera, pa dodajte 1,5 kesicu želatina pomešanog sa malo soka od breskve. Prelijte preko fila, dobro ohladite i služite uz kompot od breskvi.