Kolač s makom i čokoladnom glazurom
Veoma zavodljiv miris i ukus, kolač kojem se raduju sve generacije.
Sastojci:
1,5 čaša Azucar Demero smeđeg šećera
1 čaša brašna
1 čaša Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
2 čaše jogurta
3 komada jaja
1 čaša griza
2 čaše mlevenog maka
rendana korica od pomorandže
1 kašičica cimeta
2 kesice vanilin šećera
1 kesica praška za pecivo
2 komada rendanih jabuka
3 - 4 kašike džema kajsija
Glazura:
200 g Schogetten tamne čokolade
50 g maslaca
Priprema:
Sve sastojke umutite mikserom i ispecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Vruć kolač premažite džemom od kajsija. Kada se kolač ohladi, prelijte ga glazurom od čokolade, pa kada se dovoljno ohladi poslužite.