Kolač sa ananasom i belom čokoladom
Testo sa tamnom čokoladom, sa celim ananasima i premazano džemom od kajsija je pravi raj za vaša nepca.
Sastojci:
Testo:
350 g La Perla ananas kolut
50 g Schogetten bele čokolade, grubo seckane
150 g maslaca
125 g Azucar Demero smeđeg šećera
3 jaja
150 g brašna
malo ruma
2 kašičice praška za pecivo
1 vanilin šećer
Premaz:
100 g marmelade od kajsija
25 g listića badema
Priprema:
Ananas ocedite a od ostalih sastojaka umutite testo. Okrugli pleh premažite, napunite testom i poravnajte. Odozgo u krug poređajte kolutove ananasa, ostatke isecite i popunite rupe.
Pecite na 180 stepeni oko 35 minuta. Još vruć kolač sa svih strana premažite zagrejanom marmeladom od kajsija. Po želji bademe malo propržite i njima pospite kolač.