Kolač sa belom čokoladom
Sastojci :
- 4 jaja,
- 5 kašika šećera,
- 4 kašike brašna,
- 1 kašika kakaa,
- 1 prašak za pecivo
Krem:
- 500 ml slatke pavlake,
- 100 gr šećera u prahu,
- 200 gr Schogetten bele čokolade
Priprema:
Ulupati belanca uz postepeno dodavanje šećera u jak šne. Dodati jedno po jedno žumance uz mućenje. Dodati brašno, kakao i prašak za pecivo pa sjediniti varjačom. Zagrejati rernu za to vreme na 200 stepeni pa istresti u obložen pleh smesu i peći izmedju 15 i 20 minuta, zavisno od rerne. Dimenzije pleha 25 x 25 cm. Pečenu koru ostaviti da se hladi, pa horizontalno preseći na dva dela, da se dobiju dve korice. Za krem zagrejati 250 ml slatke pavlake, skoro da provri, a za to vreme izlomiti čokoladu. Preliti zatim vrelom slatkom pavlakom čokoladu i mešati dok se ne otopi. Kad se otopi ostaviti da se prohladi pa staviti u frižider na 2h. Ulupati ostatak slatke pavlake sa šećerom u prahu pa sipati ohladjen krem od čokolade i izmutiti. U kalup staviti prvu koru pa ceo krem pa odgore drugu koru. Ostaviti 2h u frižideru pa izvaditi i ukrasiti prah šećerom i omiljenim voćem.