Kolač sa jabukama, cimetom i belom čokoladom
Ništa lepše od starih, proverenih ukusa koje su nam još naše bake usadile. Još ako se tradicionalni ukusi obogate čokoladom, užitak je neizostavan.
Potrebno je:
- 1/3 šolje Azucar Demero smeđeg šećera (poruči OVDE)
- 100gr Schogetten bele čokolade (poruči OVDE)
- 1 kašičica cimeta
- 2/3 šolje belog šećera
- ½ šolje putera sobne temperature
- 2 jaja
- 1 ½ kašičica ekstrakta vanile
- 1 ½ šolja brašna
- 1 ¾ kašičice praška za pecivo
- ½ šolje mleka
- 1 jabuka
Priprema:
Ujednačite dobro Azucar Demero smeđi šećer i cimet. Posebno umutite puter i beli šećer, pa dodajte jedno po jedno jaje i vanilin ekstrakt. Dodajte brašno, prašak za pecivo i umešajte mleko. Oguljenu jabuku isecite na kockice. U posudu uspite polovinu smese, dodajte pola jabuke, pola smeđeg pećera. Lagano utisnite jabuke u testo pa naspite ostatak testa, jabuka i pospite ostatkom šećera. Kašikom malo pomešajte smesu od šećera u testo i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 30 do 40 minuta.
Kada je kolač pečen, izvadite ga iz rerne da se malo prohladi, a za to vreme istopite belu čokoladu. Isecite kolač i prelijte ga istopljenom čokoladom. Uz ovaj kolač možete poslužiti i sladoled od vanile. Prijatno!