Kolač sa makom i belom čokoladom
Na trenutak će vas ovaj kolač vratiti u neka prošla vremena.
Sastojci:
Kora sa makom:
4 belanca
3 kašike Azucar Demero smeđeg šećera
50 g maka
2 kašike brašna
1/2 kesice praška za pecivo
Bela kora:
4 belanca
3 kašike Azucar Demero smeđeg šećera
3 kašike brašna
2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
2 kašike vode
1/2 kesice praška za pecivo
Fil:
700 ml mleka
200 g Schogetten bele čokolade
8 žumanca
50 g šećara Azucar Demero smeđeg šećera
4 kašike gustina
1 kesica pudinga od vanile
1 kesica šlaga sa slatkom pavlakom
1 kesica želatina
Priprema:
Prvo skuvajte fil tako što ćete u šerpicu staviti mleko i belu čokoladu i zagrejati da se čokolada istopi. Posebno sjedinite žumanca, smeđi šećer, gustin i puding i dodajte provrelom mleku. Skuvajte fil uz stalno mešanje. Ostaviti da se ohladi.
Posebno umutiti šlag prema uputstvu na kesici, a želatin rastvorite u malo vode. Kad se fil ohladi sjedinite ga sa šlagom i želatinom.
Ispecite obe kore na 200 C oko 15 minuta. Kore podelite na dva dela. Filujte kolač tako što prvo stavite koru sa makom, fil, belu koru, fil, koru sa makom, fil, belu koru, fil. Kolač dekorišite sa makom i belom čokoladom. Ohladite u frižideru pre služenja.