Kolač sa ovsenim pahuljicama
Ako ste od onih koji broje kalorije, a vole slatkiše, ovaj kolač će za vas biti spoj lepog i korisnog. Probajte ga i garantovano ćete ga zavoleti!
Sastojci:
- 1 šoljica DankaD BIO ORGANSKIH ovsenih pahuljica
- 1 i po šoljica kipuće vode
- 1 šoljica Azucar Demero smeđeg šećera
- 1 šoljica belog šećera
- 2 jaja
- 1/2 šoljice putera
- aroma po izboru
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 šoljica ovsenog brašna
- 1/2 šoljice običnog brašna
-prstohvat soli
Priprema:
Zagrejte rernu na 170 stepeni. Podmažite pleh za pečenje da bude spreman kada završite sa pripremom smese. U činiji pomešajte kipuću vodu i DankaD BIO ORGANSKE ovsene pahuljice, da pahuljice upijaju vodu. Napravite kremu mešajući puter, Azucar Demero smeđi šećer i beli šećer. U tu smesu lagano dodajte jaja, jedno po jedno.
U drugoj činiji pomešajte sodu bikarbonu, prstohvat soli, aromu, obe vrste brašna i dobro izmešajte. Dodajte polovinu ove smese smesi sa puterom, a potom i natopljene DankaD BIO ORGANSKE ovsene pahuljice, mešajući sve vreme kako bi se izbeglo stvaranje grudvica. Dodajte preostalou smesu, dobro izmešajte i sipajte u pleh. Pecite oko 30-35 minuta. Uživajte!