Kolači sa smeđim šećerom
Donosimo vam recept za velike kolače utopljene u smeđi šećer sa dodatkom cimeta koji im daje izuzetno primamljiv miris.
Sastojci:
1 šolja putera, sobne temperature
1 šolja Azucar Demero smeđeg šećera
3 šolje brašna
2 jaja
1 ½ kašičica čistog ekstrakta vanile
1 ½ kašičica sode bikarbone
½ kašičice soli
2 kašičice mlevenog cimeta
½ šolje šećera
prstohvat morske soli
Priprema:
Zagrejte rernu na 250 stepeni. Pleh obložite papirom za pečenje. U većoj posudi umutite mikserom puter i smeđi šećer, a zatim dodajte jedno po jedno jaje i mešajte dok se sve ne sjedini. Potom umešajte i ekstrakt vanile. Na kraju dodajte suve sastojke - brašno, soda bikarbona, so i mleveni cimet.
Od dobijenog testa napravite manje loptice. S druge strane u manjoj posudi pomešajte šećer, morsku so i cimet. Svaku lopticu uvaljate u pripremljenu mešavinu i stavite na pleh. Ostavite između svake dovoljno prostora jer će testo u toku pečenja da naraste. Rukom blago potisnite svaku lopticu na dole i formirajte disk.
Pecite u rerni oko 10 minuta, dok kolači ne postanu zlatne boje.