Kraljevski desert sa zovom i nektarinama
Sastojci za 4 porcije:
- 4 nektarine (ili kruške)
- štapić vanile
- 150 ml sirupa od zove
- 100 ml belog vina
- 50 ml soka od limete
- 250 ml ovsenog mleka
- 1 kašičica praška za pecivo
- 120 g brašna od celog zrna
- 1 kašika Demerara smeđeg šećera
- 30 g suvog grožđa
- 3 kašike Carapelli hladno ceđenog maslinovog ulja
- 30 g šećera u prahu
Priprema:
Nektarine oprati, obrisati i isei na kriške. Štapić vanile iseći po dužini i izvaditi srž vanile.
Zagrejati sirup od zove sa belim vinom, sokom od limete, pa dodati srž vanile i štapić vanile. Kriške nektarina kuvati lagano u sirupu oko 10 minuta, skloniti sa šporeta i ostaviti u sirupu da se ohladi.
Za kraljevski desert dobro izmešati ovseno mleko, brašno od celog zrna sa praškom za pecivo, šećer, suvo grožđe i ostaviti 30 minuta da naraste.
Zagrejati ulje u teflonskom tiganju, dodati testo, peći ga sa jedne strane, zatim ga pažljivo okrenuti i peći jos 5 minuta. Testo u tiganju izlomiti viljuškom na komade i posuti ga šećerom u prahu. Servirati sa nektarinama i malo sirupa.
Uz ovo ide sos od vanile.
Po porciji: 490 kcal/2060 kJ, 90 g ugljenih hidrata, 6 g belančevina, 9 g masti
Vreme za pripremu/ Vreme za izradu: 60 minuta