POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Kraljevski desert sa zovom i nektarinama

Kraljevski desert sa zovom i nektarinama

Sastojci za 4 porcije:

  • 4 nektarine (ili kruške)
  • štapić vanile
  • 150 ml sirupa od  zove
  • 100 ml belog vina
  • 50 ml soka od limete
  • 250 ml ovsenog mleka
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 120 g brašna od celog zrna
  • 1 kašika  Demerara smeđeg šećera
  • 30 g suvog grožđa
  • 3 kašike Carapelli hladno ceđenog maslinovog ulja
  • 30 g šećera u prahu


Priprema:

Nektarine oprati, obrisati i isei na kriške. Štapić vanile iseći po dužini i izvaditi srž vanile.
Zagrejati sirup od zove sa belim vinom, sokom od limete, pa dodati srž vanile i štapić vanile. Kriške nektarina kuvati lagano u sirupu oko 10 minuta, skloniti sa šporeta i ostaviti u sirupu da se ohladi.

Za kraljevski desert  dobro izmešati ovseno mleko, brašno od celog zrna sa praškom za pecivo, šećer, suvo grožđe i ostaviti 30 minuta da naraste.

Zagrejati ulje u teflonskom tiganju, dodati testo, peći ga sa jedne strane, zatim ga pažljivo okrenuti i peći jos 5 minuta. Testo u tiganju izlomiti viljuškom na komade i posuti ga šećerom u prahu. Servirati sa nektarinama i malo sirupa.
Uz ovo ide sos od vanile.

Po porciji: 490 kcal/2060 kJ,  90 g ugljenih hidrata, 6 g belančevina, 9 g masti

Vreme za pripremu/ Vreme za izradu: 60 minuta

 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.