POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Krambl (mrvice) od jabuka i krušaka sa đumbirom i orasima

Krambl (mrvice) od jabuka i krušaka sa đumbirom i orasima

Sastojci za 4 porcije:

 

  • 2 velike jabuke
  • 2 zrele kruške
  • 1 limun
  • 100 g đumbir šljiva u sirupu (u prodavnicama azijske hrane)
  • 100 g pekan oraha ili običnih oraha
  • 1 šipka vanile
  • 100 g brašna
  • 100 g putera i puter za kalup
  • 100 g Demera smeđeg šećera
  • Prstohvat soli

 

Priprema:

 

Zagrejati rernu na 180 stepeni. Jabuke i kruške oprati i po želji oljuštiti, iseći na četvrtine i očistiti od semenih lozi. Voće iseći na kocke. Limun oprati i obrisati. Koru narendati, sok iscediti. Sve pomešati u jednoj posudi.
Đumbir šljive izvaditi iz sirupa,  iseći na kocke i dodati voću zajedno sa četiri kašike sirupa od đumbira. Pekan orahe krupno naseći i dodati.

Za krambl mešavinu šipku vanile iseći po dužini na pola i izvaditi srž. Od vanile, brašna, putera, šećera i soli u jednoj vangli napraviti mešavinu za krambl. Tepsiju ili 4 mala kalupa premazati puterom i rasporediti mešavinu od voća i oraha i prekriti mešavinom za krambl.

Krambl peći u rerni na srednjoj rešetki 15-20 minuta. Voće treba da bude mekano, a mešavina za krambl braon i hrskava. Krambl servirati topao, eventualno sa sladoledom od vanile. Prijatno!

Vreme za pripremu: 40 minuta
Vreme za izradu: 20 minuta


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.