Krambl sa šljivama
Hrskavo, hrskavije, krambl!
Sastojci:
500 g šljiva
50 g Azucar Demero smeđeg šećera
1/2 kašičice cimeta
sok i korica jednog limuna
1 vanilin šećer
70 g maslaca
120 g glatkog brašna
1/4 kašičice praška za pecivo
prstohvat soli
50 g Azucar Demero smeđeg šećera
90 g maslaca
Priprema:
Šljive isecite na manje komade pa im dodajte smeđi šećer, cimet, vanilin šećer, limunov sok i koricu i sve promešajte. Ostavite šljive da odstoje 10 minuta. Nakon što su odstajale šljivama dodajte maslac narezan na kockice.
Brašno, prašak za pecivo, smeđi šećer i so pomešajte. Brašnu dodajte maslac i prstima ga uvaljajte u brašno sve dok se naprave krupne mrvice. Posudice za krambl premažite s malo maslaca. U pripremljene posude rasporedite šljive i pospite ih mrvičastim testom. Na vrh testa pospite malo smeđeg šećera da bi gornji sloj nakon pečenja bio hrskaviji. Rernu zagrejte na 180 C i pecite oko pola sata.