POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Krambl sa šljivama

Krambl sa šljivama

Hrskavo, hrskavije, krambl!

Sastojci:

500 g šljiva

50 g Azucar Demero smeđeg šećera

1/2 kašičice cimeta

sok i korica jednog limuna

1 vanilin šećer

70 g maslaca

120 g glatkog brašna

1/4 kašičice praška za pecivo

prstohvat soli

50 g Azucar Demero smeđeg šećera

90 g maslaca

 

Priprema:

Šljive isecite na manje komade pa im dodajte smeđi šećer, cimet, vanilin šećer, limunov sok i koricu i sve promešajte. Ostavite šljive da odstoje 10 minuta. Nakon što su odstajale šljivama dodajte maslac narezan na kockice.

Brašno, prašak za pecivo, smeđi šećer i so pomešajte. Brašnu dodajte maslac i prstima ga uvaljajte u brašno sve dok se naprave krupne mrvice. Posudice za krambl premažite s malo maslaca. U pripremljene posude rasporedite šljive i pospite ih mrvičastim testom. Na vrh testa pospite malo smeđeg šećera da bi gornji sloj nakon pečenja bio hrskaviji. Rernu zagrejte na 180 C i pecite oko pola sata.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.