Kremasti puding od pirinča
Puding je još lepši ako mu dodate koštunjavo voće.
Sastojci:
Za puding:
80 g Azucar Demero smeđeg šećera
125 g Riso Gallo Arborio pirinča
1 l mleka
1 štapić vanile
Za preliv:
150 g Azucar Demero smeđeg šećera
200 ml slatke pavlake
80 g putera
prstohvat soli
Priprema:
U dubokom tiganju pomešajte drvenom kašikom mleko, smeđi šećer, pirinač i izrendani štapić vanile. Poklopite i ostavite malo prostora između tiganja i poklopca. Kuvajte na najmanjoj ringli na visokoj temperaturi oko 10 minuta. Nakon toga temperaturu smanjite na minimum i kuvajte još 20 minuta. Isključite šporet i u celosti poklopite tiganj poklopcem. Kuvajte dok se ringla u potpunosti ne ohladi, uz povremeno mešanje.
Za karamel preliv rastopite smeđi šećer, dodajte slatku pavlaku, postepeno, da izbegnete prskanje. Kada smesa provri, dodajte puter i sve dobro promešajte.
U staklene posude sipajte prohlađeni puding i prelijte karamel nadevom. Desert možete garnirati koštunjavim voćem i cimetom.