Kremasti tart sa trešnjama
Ova neodoljiva Francuskinja ukusna je i kremasta, a i jednostavna za pravljenje.
Sastojci :
400 g zrelih trešanja
4 jaja
150 g brašna
150 g maslaca
200 ml mleka
120 g Azucar Demero emeđeg šećera (možete poručiti OVDE)
1 štapić vanile ili estrakt vanile
1 šolja likera od višanja
Priprema:
Voće namočite u liker i ostavite da odstoji sat vremena. Posudu za pečenje namažite maslacem, dodajte trešnje i rasporedite ih po dnu.
U veću posudu stavite jaja i lagano sa mutilicom umutite na kratko. Zatim dodajte brašno i nastavite mešanje mutilicom. sa mutilicom. Mutite dok ne dobijete smesu bez grudvica.
Dodajte otopljeni maslac koji se malo ohladio. Nastavite mešanje mutilicom, pa dodajte mleko i na kraju smeđi šećer i nastavite da mešate. Zatim dodajte štapić vanile i promešajte. Polako prelijte preko voća.
Stavite da se peče u zagrejanu rernu na 200°C 15 minuta, zatim smanjite temperaturu na 170°C i nastavite da pečete još 15 minuta. Proverite čačkalicom da li se testo ispeklo. Izvadite i dodajte par komadića maslaca i vratite u rernu još 5 minuta.
Kada se ohladi pospite šećerom u prahu.