POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Kremasto-čokoladni zalogaji

Kremasto-čokoladni zalogaji

Slatki, svilenkasti zalogajčići, prepuni čokoladnih mrvica, a još se i ne peku! Sjajna stvar za letnju poslasticu. Od ovog recepta dobićete tačno 36 kockica. Mogu se čuvati nedelju dana u frižideru, ali verujemo da će odmah nestati sa vašeg tanjira…

Potrebno je:

Za osnovu

•    75 g neslanog maslaca, omekšanog na sobnoj temperaturi
•    50 g šećera
•    50 g Azucar Demero smeđeg šećera (poruči OVDE)
•    1/2 kašičice ekstrakta vanile
•    1/8 kašičice soli
•    30 ml slatke pavlake
•    62 g svenamenskog brašna

Za kremu

•    67g Azucar Demero smeđeg šećera (poruči OVDE)
•    75 g neslanog maslaca
•    prstohvat soli
•    40ml mleka
•    40ml slatke pavlake
•    4-5 šolja šećera
•    1 kašičica ekstrakta vanile 
•    100 gr Frankonia mlečne čokolade usitnjene na mrvice (poruči OVDE)

Priprema:

Kvadratni pleh obložite aluminijumskom folijom ili papirom za pečenje. Stavite na stranu.
Za pripremu osnove, pomešajte maslac i šećere u činiju. Umutite mikserom na srednjoj brzini dok ne postane svetla i paperjasta masa. Dodajte vanilu, so i slatku pavlaku. Dodajte brašno i mešajte dok se ne ujednači.

Za pripremu fila, pomešajte smeđi šećer, maslac, so i mleko i slatku pavlaku u činiji. Mešajte sve zajedno na srednje laganoj vatri, dok se maslac rastopi i smeđi šećer ne otopi. Uklonite zatim sa topline. Polako umešajte šećer u prahu, 1 po 1 šoljicu, dok smesa ne postane glatka. Umešajte vanilu. Dodajte beli šećer. Ujednačite dobro.

Dodajte osnovnu smesu u fil i promešajte dok se ne ujednači. U ovom trenutku, smesa treba da se ohladi na sobnoj temperaturi. Ako nije hladna, i dalje mešajte dok više ne bude topla na dodir. Dodajte mrvice koje ste napravili od Frankonia čokolade, izmešajte, i izlijte smesu u pripremljen pleh. Ohladite dok se ne stegne, oko 3-4 sata. Izrežite na kvadrate i uživajte!
 

 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.