Krempita sa crvenim voćem
Zanimljivog izgleda i kremasto-voćnog ukusa, ovaj kolač će postati vaša slatka navika.
Sastojci:
1 pakovanje lisnatog testa
9 kašika brašna
2 kašike gustina
300 g Azucar Demero smeđeg šećera
900 ml mleka
1,5 putera
4 vanilin šećera ili par kapi arome vanile
50 g Azucar Demero smeđeg šećera u prahu sa vanilom
3 šlaga
Voćni preliv:
200 g svežeg ili smrznutog crvenog voća
2 kašike Azucar Demero smeđeg šećera
Kašika gustina
Azucar Demero smeđi šećer u prahu sa vanilom
Priprema:
Razvijte lisnato testo na što tanje i pecite ga u rerni.
Fil - 9 kašika brašna i 2 kašike gustina izmešajte sa 300 g smeđeg šećera i razmutite u malo mleka (kao za puding) od ukupne količine od 900 ml. Ostatak mleka stavite da prokuva i zakuvajte smesu od brašna. Kuvajte dok se smesa ne zgusne a potom skinite sa vatre i pokrijte najlon folijom i ostavite da se hladi. Za to vreme izmutite 1,5 putera sa 4 vanilin šećera ili par kapi arome vanile i 50 g smeđeg šećera u prahu. Prohlađen fil sastavite sa puterom i na kraju umešajte 3 dobro ulupana šlaga.
Voćni preliv - 200 g crvenog voća stavite u šerpicu i dodajte 2 kašike šećera. Kratko prokuvajte a potom u smesu dodajte kašiku razmućenog gustina. Pustite da provri a potom par minuta ostavite da se sjedini. Prvu pečenu koru stavite u tepsiju, preko kore prelijte fil pa na fil izlijte voće. Preko voća stavite drugu koru koju ste prethodno isekli na kocke. Preko pospite smeđim šećerom u prahu.