Krempita sa malinama
Savršen spoj i neodoljivi ukusi krema od vanile i kiselkastog voća.
Sastojci:
pakovanje lisnatog testa
jedno jaje
500 ml slatke pavlake
2 kesice želatina
80 g Azucar Demera smeđeg šećera
kašičica narendane limunove kore
500 ml jogurta
250 g malina
Priprema:
Lisnato testo razvijte na radnoj površini posutoj brašnom. Potom ga podelite na dva dela i stavite u pleh tako da se kore ne dodiruju. Premažite ih umućenim jajetom, izbegavajući ivice da bi bolje narasle. Testo pecite oko 15 minuta na 200 stepeni.
U umućenu slatku pavlaku dodajte želatin, smeđi šećer, narendanu koru limuna, jogurt i trećinu malina. Dve trećine dobijenog krema rasporedite po jednoj kori i stavite drugu koru preko. Drugu koru premažite preostalim kremom i ukrasite svežim malinama.