Kroasani punjeni čokoladom
Mekani, vazdušasti, pa još punjeni čokoladom, kroasani su zaista prava poslastica kojoj retko ko može odoleti. Još su slađi ako ih konzumirate uz omiljenu kafu. Evo kako da ih sami napravite:
Potrebno je :
- 500 gr brašna,
- 2 jaja,
- 1 sveži kvasac,
- 100 ml ulja,
- 300 ml mleka
- 2 kašičice soli,
- 1 kašičica šećera,
- 125 gr putera + 50 gr
- 100 gr Schogetten mlečne čokolade za punjenje + 100 gr za glazuru
Priprema:
Sipajte brašno u dublji sud, pa dodajte jaja, ulje, mleko, so, šećer i izmrvljen kvasac. Sve dobro umesite. Testo treba da se odvaja od zidova posude i da se ne lepi za prste. Zatim testo prekrijte krpom i ostavite na toplom mestu da naraste, oko 45min. Pospite radnu površinu brašnom i izvadite naraslo testo koje ste podelili na tri dela. Svaki deo razvucite u krug. Otopite puter, pa premažite svaki krug od testa u debljem sloju. Isecite krug na trouglove, ali tako da u centru ostanu spojeni. Preklapajte jedan kraj preko drugog. Ostaviti tako preklopljeno testo da odstoji oko 20 minuta, a zatim ga opet razvucite u krug, pa podelite na 8 delova kao za kiflice samo malo veće. U svaki trougao stavite po kockicu Schogetten čokolade, a zatim uvijte kroasane, pa ih poređajte u podmazan pleh. Ostavite ih da stoje još 30 minuta. Pre pečenja izrendajte puter po kroasanima koji je prethodno stajao u frižideru.
Zagrejte rernu na 200 C i pecite kroasane dok ne dobiju finu boju, oko pola sata. Kada se malo prohlade, prelijte ih glazurom od čokolade koju ste istopili sa malo ulja. Dekorišite na tacni po želji. Prijatno!