Kruške sa čokoladom i rumom
Kruške su, kada je u pitanju priprema poslastica, često nepravedno izostavljene. Donosimo vam sjajan recept kako da od ovog ukusnog voća u kombinaciji sa tamnom čokoladom napravite desert iz snova.
Sastojci:
- 6 krušaka
- 50 g Schogetten tamne čokolade
- 5 šolja vode
- 2 šolje Azucar Demero smeđeg šećera
- 200 ml ruma
- sladoled od čokolade
- 20 g maslaca
Priprema:
Kruške oljuštite tako da ostanu cele, a peteljku ostavite. U šerpu sipajte vodu, smeđi šećer, rum, pa dodajte kruške. Na srednjoj temperaturi kuvajte oko pola sata dok kruške ne omekšaju. U međuvremenu na pari rastopite čokoladu i maslac. Kruške izvadite, uspravno ih stavite na tanjir, prelijte ih otopljenom čokoladom i sa strane dodajte kuglu sladoleda od čokolade.