POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Ledeni Catalana od malina sa prepečenim bademima

Ledeni Catalana od malina sa prepečenim bademima

Sastojci za 4 porcije:

Obratite pažnju: krem mora 3 sata da se zamrzava

  • 325 ml mleka od badema
  • 2 kasicice vanila šećera
  • 5 žumanaca
  • 8 kašika gustog soka od agave
  • 150 g jogurta
  • 150 g malina
  • 100 g šećera
  • prstohvat cimeta
  • 100 g neoljuštenih badema

 

Priprema:

 

Za ledeni Catalana krem zagrejati mleko od badema sa 1 kašičicom vanila šećera i 6 žumanaca, staviti u posudu od nerđajućeg čelika i penasto umutiti na pari sa 6 kašika soka od agave. Dodati mleko od badema sa vanilom i dalje mutiti. Dodati jogurt. Masu podeliti u 4 mala kalupa i zamrznuti na 3 sata.

Ostaviti nekoliko lepih malina za serviranje, a ostale fino ispasirati sa ostatkom soka od agave (2 kašike).

Za prepečene bademe zagrejati 100 ml vode sa šećerom, ostatkom vanilin praha (1 kašika) i cimetom. Dodati bademe i na srednjoj temperaturi stalno mešati dok se šećer ne karamelizuje. Ostaviti na tanjiru da se ohladi.

Kalupe sa kremom kratko staviti u toplu vodu, istresti ih i pustiti da se malo otope. Servirati zajedno sa pireom od malina, celim malinama i prepečenim bademima.

Po porciji: 510 kcal/2150 kJ,  90 g ugljenih hidrata,6 g belančevina, 9 g masti

Vreme za pripremu/ Vreme za izradu: 60 minuta

 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.