Ledeni karamel zalogaji
Slasni biskvit, mekana karamela i čokolada na vrhu. Ima li lepše kombinacije? Ovaj jednostavan recept će vas oduševiti:
SASTOJCI
- 2 x 397g konzerve zaslađenog kondenzovanog mleka
- 200g maslaca
- 300g brašna
- 100g Azucar Demero smeđeg šećera sa ukusom vanile (poruči OVDE)
- 300g Schogetten mlečne čokolade (poruči OVDE)
- 75g Schogetten bele čokolade (poruči OVDE)
Priprema:
Prvo napravite karamel kuvanjem kondenzovanog mleka. Stavite neotvorene konzerve u posudu i prelijte hladnom vodom. Pustite da vri na jakoj vatri. Dodajte povremeno vodu da budete sigurni da su konzerve potpuno uronjene u vodu. Nakon 2,5 sata izvadite posudu sa vatre i ostavite da se ohlade konzerve u vodi.
Zagrejte rernu na 180 stepeni i podmažite pleh za pečenje.
Pomešajte brašno i šećer u činiji i u to dodajte maslac dok se ne dostigne konzistentnost. Smesu zatim sipajte u pleh i pritisnite dok se ne izravna. Pecite 20 minuta i ostavite da se ohladi.
Nakon što su se i karamel i pečeni biskvit ohladili, prelijte biskvit karamelom i poravnjajte. Ohladite u frižideru 20 minuta.
Rastopite mlečnu i belu čokoladu odvojeno. Sipajte mlečnu i belu čokoladu preko karamele, a zatim malo izmešajte po površini, da napravite mramorni efekat. Ukrasite po želji.
Ostavite da se ohladi pre rezanja na kocke. Prijatno!