Ledeni mohito zalogaji
Kombinacija hladno-slatko zvuči idealno u vrelim, junskim danima. Napravite baš takav dezert koji će biti vaša omiljena poslastica ovog leta!
Sastojci:
Za kolačiće:
• 2 kašike Azucar demero smeđeg šećera (poruči OVDE)
• 2 jaja
• 1/2 šoljice rastopljenog maslaca
• 1 kašičica ekstrakta vanile
Za Mint fil:
• 3/4 šoljice omekšalog maslaca
• 1 1/2 kašičica ekstrata mente
• 2-3 šoljice Azucar Demero šećera u prahu sa ukusom vanile (poruči OVDE)
• 1-2 kašike mleka
• zelena boja za hranu (po izboru)
Za čokoladni preliv:
• 1 1/2 šoljice Frankonia mlečne čokolade bez saharoze (poruči OVDE)
• 4 kašike maslaca
• Baron Mohito čokolada (poruči OVDE)
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni i poređajte papir za pečenje u pleh. U velikoj činiji umutite zajedno jaja, maslac, vanilu i šećer. Napravite kugle od ove smese malo veće nego za jednu kašičicu i poređajte na pripremljen papir. Pecite 7-9 minuta ili dok se ne uverite da su kolačići pečeni i ostavite da se ohlade 5 minuta na plehu pre nego ih prebacite na drugi pleh da se potpuno ohlade.
Pripremite zatim glazuru - Umutite maslac dok ne postane kremast. Dodajte ekstrakt mente i polako dodajte šećer u prahu dok ne dođete do željene konzistencije. Možda ćete morati dodati 1-2 kašike mleka, ako glazura postane previše čvrsta. Po želji, dodajte nekoliko kapi zelene boje i umutite sve dok boja ne postane ujednačena. Zatim namažite kolačiće.
Napravite zatim čokoladnu glazuru: Rastopite čokoladu i maslac u mikrotalasnoj ili na ringli dok se ne ujednače. Premažite preko fila kolačića, a preko nanesite grubo izmrvljenu Baron Mohito čokoladu. Prijatno!