Limun cheesecake
Ovoga puta, mondenski slatkiš, ali sa žutim plaštom.
Sastojci:
Za podlogu:
200 g mlevenog keksa
100 g omekšalog maslaca
1 vanilin šećer
par kašika limunovog soka
Za limun krem:
500 ml jogurta od limuna
250 g krem sira
100 g Azucar Demero smeđeg šećera
rendana korica od 2 limuna
2 dl slatke pavlake za šlag
2 vanilin šećera
5 listova želatina
Glazura:
1 kesica providnog preliva za torte
2 dl soka od limuna
malo žute prehrambene boje
Priprema:
Od keksa, vanilin šećera i maslaca zamesite smesu. Dodajte malo limunovog soka da se bolje uveže masa i stavite je kao podlogu torte. Želatin potopite da nabubri. Izmiksujte slatku pavlaku sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte jogurt i sir i rendanu koricu limuna. Sve sjedinite pa tome dodajte otopljen želatin.
Masu pospite preko podloge i ohladite. Limunovom soku dodajte malo boje, stavite da prokuva. Kuvajte kratko uz mešanje i prelijte preko krema.