Loacker hladni desert
Ova savršena kombinacija kremasto-hrskavog ukusa će Vas ostaviti bez daha! Jednostavan za pripremu, izuzetno ukusan i dekorativan, Loacker hladni desert je pravo rešenje za neočekivane goste, ali i za uživanje u vrelim, letnjim večerima. Napravite ga same:
Za četiri porcije potrebno Vam je:
• 8 komada Loacker Grand Pasticerria kokos
• 2 + 2 kašike Azucar Demero smeđeg šećera
• 250g mascarpone sira
• 1 jaje
• 1 kašika sušenog kokosa
• 8 nešpula-japanskih mušmula (mogu poslužiti i kajsije)
• Limun
Priprema:
Ogulite i izrežite nešpule u male kocke. Stavite ih u činiju sa 2 kašike šećera, iscedite limun i kuvajte dok se sasvim ne sjedini. Nakon toga ohladite smesu na sobnoj temperaturi.
U međuvremenu umutite jaje sa ostalim šećerom dok ne postane paperjasta masa. Umešajte u mascarpone i dobro promešajte zajedno sa kokosovim brašnom.
Uzmite dekorativne čaše i kao prvi sloj sipajte sirup koji ste dobili od kuvanih nešpula, dodajte mascarpone krem i na kraju izmrvljene Loacker Grand Pasticerria kokos vafle koji će dati hrskavi ukus ovoj slatkoj harmoniji ukusa! Prijatno!