Mafini sa lubenicom
Ništa bolje ne osvežava i hidrira tokom vrelih letnjih dana od lubenice. Navikli smo da je jednostavno isečemo i jedemo, ali puno je ukusnih recepata sa lubenicom. Evo jednog od njih.
Sastojci:
400 g lubenice
225 g brašna
2 kašike Azucar Demero smeđeg sećera
1 kašika praška za pecivo
50 g putera
1 jaje
140 g Schogetten čokolada stracciatella
malo narendane korice limuna
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Lubenicu očistite i izmiksajte u blenderu. Brašno, prašak za pecivo, narendanu koricu limuna i smeđi šećer stavite u veliku posudu. Potom dodajte jaje, puter i izmiksanu lubenicu i izmešajte da se sve sjedini. Dodajte komadiće čokolade i umešajte ih u masu.
Kalup za mafine namažite sa malo putera i rasporedite smesu, pa pecite oko 15 minuta.
Pečene mafine prelijte čokoladnim šlagom i ukrasite po želji.