Mafini sa pomorandžom
Citrusna aroma ovih laganih mafina, učiniće da iz zavolite na prvi zalogaj.
Sastojci:
1/2 šolje Azucar Demero smeđeg šećera
1/2 šolje Ybarra ekstra devičanskog maslinovog ulja
2 jaja
1 šolja soka od pomorandže
2 šolje brašna
1 kesica praška za pecivo
100 g Schogetten tamne čokolade
prsohvat soli
Priprema:
Jaja dobro umutite sa smeđim šećerom, pa dodajte ekstra devičansko maslinovo ulje i sveže ceđeni sok od pomorandže. U drugoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo i prsohvat soli. Suve sastojke nakon toga sjedinite sa smesom od jaja i ulja, pa dodajte izrendanu tamnu čokoladu i izrendanu koru pomorandže.
Još jednom sve dobro promešajte, i sipajte u podmazane kalupe za mafine. Pecite u rerni na 180 stepeni oko 15- 20 minuta.