Mango Tiramisu sa sirom i maslinovim uljem
Sastojci za 8 porcija:
Obratite pažnju- Tiramisu mora 2 sata da se hladi.
- 2 manga
- štapić vanile
- Sok i kora od 1 limete
- 6 kašika Carapelli extra devičanskog maslinovog ulja
- 6 kašika iseckanih pistaća
- 400 g kvarka sa 2o% masti (to može biti zamenski bilo koji neslani i kremasti sir)
- 4 kašike meda
- 1-2 kašike sirupa od zove (ili neki slican sirup)
- 2 svetle ravne biskvitne podloge
- 2 struka bosiljka i po zelji bosiljak za garniranje
Priprema:
Oba manga oljuštiti oštrim nožem ili ljuštilicom, meso iseći duž koštice i fino iseći na kockice. Štapic vanile iseći po dužini nožem i izvaditi srž vanile. Srž vanile, štapic vanile, koru i sok limete, 2 kašike maslinovog ulja i 4 kašike pistaća pomešati sa mangom. Ostaviti ovaj MIX da stoji oko 15 minuta i onda izvaditi štapić vanile.
Kvark umutiti sa ostatkom maslinovog ulja (4 kašike), medom i sirupom. Od biskvitne podloge iseći 8 krugova, nešto manjih od čaša za serviranje. Bosiljak oprati, osušiti, iseći i dodati mixu od manga. Složiti u 8 čaša krugove od biskvita, mango mix i kvark naizmenično. Mango tiramisu ostaviti 2 sata da se ohladi. Ukrasiti i servirati sa ostatkom pistaća (2 kašike) i, eventualno, sa bosiljkom.
Po porciji: 430 kcal/1810 kJ, 58 g ugljenih hidrata, 12 g belančevina, 17 g masti
Vreme za pripremu/ Vreme za izradu: 30 minuta