POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Mango Tiramisu sa sirom i maslinovim uljem

Mango Tiramisu sa sirom i maslinovim uljem

Sastojci za 8 porcija:

Obratite pažnju- Tiramisu mora 2 sata da se hladi.

  • 2 manga
  • štapić vanile
  • Sok i kora od 1 limete
  • 6 kašika Carapelli extra devičanskog maslinovog ulja
  • 6  kašika iseckanih  pistaća
  • 400 g kvarka sa 2o% masti (to može biti zamenski bilo koji neslani i kremasti sir)
  • 4 kašike meda
  • 1-2 kašike sirupa od zove (ili neki slican sirup)
  • 2 svetle ravne biskvitne podloge
  • 2 struka bosiljka i po zelji bosiljak za garniranje

 

Priprema:

 

Oba manga oljuštiti oštrim nožem ili ljuštilicom, meso iseći duž koštice i fino iseći na kockice. Štapic vanile iseći po dužini nožem i izvaditi srž vanile. Srž vanile, štapic vanile, koru i sok limete, 2 kašike maslinovog ulja i 4 kašike pistaća pomešati sa mangom. Ostaviti ovaj MIX da stoji oko 15 minuta i onda izvaditi štapić vanile.

Kvark umutiti sa ostatkom maslinovog ulja (4 kašike), medom i sirupom. Od biskvitne podloge iseći 8 krugova, nešto manjih od čaša  za serviranje. Bosiljak oprati, osušiti, iseći i dodati mixu od manga. Složiti u 8 čaša krugove od biskvita, mango mix i kvark naizmenično. Mango tiramisu ostaviti 2 sata da se ohladi. Ukrasiti i servirati sa ostatkom pistaća (2 kašike) i, eventualno, sa  bosiljkom.

Po porciji: 430 kcal/1810 kJ,  58 g ugljenih hidrata, 12 g belančevina, 17 g masti

Vreme za pripremu/ Vreme za izradu: 30 minuta

 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.