POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Medenjaci sa ovsenim pahuljicama

Medenjaci sa ovsenim pahuljicama

Lagani i zdravi medenjaci će se dopasti i najvećim čokoladoljupcima. Odlični su uz domaću kafu, čaj ili šolju toplog mleka. 

Sastojci:
•    90 grama Azucar Demero smeđeg šećera (kupovinom ovog proizvoda donirate dečiju kliniku Tiršova. Detalje pogledajte OVDE).
•    200 gr Frankonia čokolade bez saharoze i glutena
•    150 gr DankaD BIO ORGANSKIH ovsenih pahuljica
•    115 g putera
•    1 jaje
•    1 kašičica meda
•     ½ kašičice ekstrakta vanile
•    125 g brašna
•    ½ kašičice sode bikarbone
•    2 kašičice začina za medenjake
•    ¼ kašičice soli

Priprema:

U činiju prosejte brašno, dodajte so, začine i sodu bikarbonu. Mikserom umutite puter sa šećerom. Dodajte jaje i vanilu pa sjedinite. Dodajte mešavinu sa brašnom i izmešajte varjačom. Na kraju dodajte ovsene pahiljice. Promešajte pa ostavite oko 15 minuta u frižideru.
Pleh obložite papirom za pečenje. Rernu uključite da se greje na 180°C.
Ohlađenu masu vadite kašikom, formirajte kuglice. Ređajte sa razmakom na pleh. Svaku kuglicu blago spoljoštite. Pecite oko 15 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade. Za to vreme istopite Frankonia čokoladu bez glutena i svaki medenjak umočite do pola u čokoladu. Ostavite da se stegne i poslužite uz omiljeni napitak. Prijatno!


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.