Medenjaci sa ovsenim pahuljicama
Lagani i zdravi medenjaci će se dopasti i najvećim čokoladoljupcima. Odlični su uz domaću kafu, čaj ili šolju toplog mleka.
Sastojci:
• 90 grama Azucar Demero smeđeg šećera (kupovinom ovog proizvoda donirate dečiju kliniku Tiršova. Detalje pogledajte OVDE).
• 200 gr Frankonia čokolade bez saharoze i glutena
• 150 gr DankaD BIO ORGANSKIH ovsenih pahuljica
• 115 g putera
• 1 jaje
• 1 kašičica meda
• ½ kašičice ekstrakta vanile
• 125 g brašna
• ½ kašičice sode bikarbone
• 2 kašičice začina za medenjake
• ¼ kašičice soli
Priprema:
U činiju prosejte brašno, dodajte so, začine i sodu bikarbonu. Mikserom umutite puter sa šećerom. Dodajte jaje i vanilu pa sjedinite. Dodajte mešavinu sa brašnom i izmešajte varjačom. Na kraju dodajte ovsene pahiljice. Promešajte pa ostavite oko 15 minuta u frižideru.
Pleh obložite papirom za pečenje. Rernu uključite da se greje na 180°C.
Ohlađenu masu vadite kašikom, formirajte kuglice. Ređajte sa razmakom na pleh. Svaku kuglicu blago spoljoštite. Pecite oko 15 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade. Za to vreme istopite Frankonia čokoladu bez glutena i svaki medenjak umočite do pola u čokoladu. Ostavite da se stegne i poslužite uz omiljeni napitak. Prijatno!