Mekani vafli sa čokoladom
Vafli nas svojom specifičnom aromom vraćaju u detinjstvo, u bezbrižne dane kada smo uživali u maminoj kuhinji. Pripremite sami ovu varijantu sa prelivom od čokolade, ušušjakte se i uživajte u jesenjim danima i slasnim, mekanim vaflima…
Potrebno je:
· 2.5 kašičice suvog kvasca,
· 1/3 šolje toplog mleka,
· 1 kašičica Azucar Demero smeđeg šećera (poruči OVDE)
· prstohvat soli,
· 2 šolje brašna,
· 3 jaja na sobnoj temperaturi,
· ½ šolje putera na sobnoj temperaturi,
· ½ šolje ulja,
· 1 vanilin šećer,
· ¾ šolje krupnog šećera.
· 100gr Schogetten tamne čokolade (poruči OVDE)
· Slatka pavlaka
Priprema:
Pomešati kvasac, kašičicu šećera i toplo mleko i ostaviti da odstoji 15 minuta. Zatim dodati brašno i so i sve polako mešati. Dodati jaja jedno po jedno, puter, ulje i vanilu i sve sjediniti. Ostaviti pokriveno testo da odstoji oko 1 sat na sobnoj temperaturi. Na kraju umesiti krupni šećer i peći u presi za Bakin kolač dok ne porumeni.
Kada ispečete vafle, umutite slatku pavlaku i otopite čokoladu. Nanesite oba sastojka preko vafla i služite dok su još topli. Prijatno!