POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Meksička čokoladna pita

Meksička čokoladna pita

Meksička gastronomija svoju osnovu crpi još iz perioda Maja i Asteka, koji su joj dali šarenilo ukusa i boja, a izvorni recepti, kao što je i ovaj, vremenom su neznatno menjani, pa su i danas prilično autentični.

Sastojci:

Za nadev:

Za testo:

  • 65 g Azucar Demero smeđeg šećera
  • 150 g brašna
  • 20 g kakao praha
  • 6 g praška za pecivo
  • malo mlevenog cimeta
  • malo mlevenog karanfilića
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prstohvat soli
  • 100 g maslaca

 

Priprema:

Za pripremu testa potrebno je da pomešate brašno s praškom za pecivo i kakaom, a zatim dodate i ostale sastojke. Testo lagano mešajte dok se sastojci ne sjedine, a potom ga kratko mesite na površini posutoj brašnom. Dno kalupa za torte obložite papirom za pečenje i popunite sa 2/3 testa, lagano ga utiskujući po dnu kalupa. Ostatkom testa obložite rub kalupa za torte do visine 2 cm. Sve ostavite sat vremena na hladnom mestu da se stegne. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 190°C desetak minuta.

Za pripremu nadeva u šerpi, uz stalno mešanje, skuvajte pavlaku i med. Potom šerpu skinite sa vatre i ostavite sa strane da se malo prohladi. Dodajte čokoladu u ovu smesu i mešajte dok se ne rastopi. Ostavite smesu potom u frižideru da se ohladi.

Kad se čokoladni šlag stvrdnuo izlijte ga na testo i poravnajte, a zatim sve ostavite da se hladi još dva sata u frižideru.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.