Moka puding
Uz malo truda i malo volje, dobićete krajnje drugačiji puding od onog na koji ste navikli, a ako ga “ukrasite” kuglom sladoleda i likerom od kafe, imaćete utisak da ste u najekskluzivnijoj poslastičarnici na svetu.
Recept za 4 osobe
Vreme pripreme: 10 min
Sastojci:
- 150 ml mleka
- 50 g suvih šljiva bez koštica
- 2 kašike instant kafe
- 50 g putera
- prstohvat soli
- 50 g Demerara smeđeg šećera u prahu sa vanilom
- 1 jaje
- 50 g mevenih badema
- 2 kašike kakaa
- 1 kašika brašna
- 4 kugle sladoleda od vanile za serviranje (po želji)
- 4 kašičice likera od kafe (po želji)
Priprema:
Mleko, suve šljive i kafu izmiksajte u blenderu, dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte puter, Demerara smeđi šećer sa vanilom, jaja, badem, kakao, brašno i prstohvat soli i miksajte kratko dok se masa ne sjedini. Pripremljenu smesu podelite u četiri posude (koje se mogu staviti u mikrotalasnu pećnicu) i zagrejte na srednjoj temperaturi oko šest minuta. Ostavite da se prohladi pa poslužite sa kuglom sladoleda, prelivenom likerom od kafe.