Mus od bobičastog voća
Uživajte u musu u prvim danima proleća!
Sastojci:
150 g mlevenog keksa
75 g maslaca
200 ml slatke pavlake
150 g Schogetten bele čokolade (poručite OVDE)
10 g želatina
300 g bobičastog voća
50 g Azucar Demero smeđeg šećera u prahu sa vanilom (poručite OVDE)
Priprema:
U dubljoj posudi pomešajte keks i maslac i ostaviti sve u frižideru oko 15 minuta. U drugoj činiji umutite mikserom pavlaku, a na pari otopite belu čokoladu.
U manju činiju stavite dve kašike pavlake, kašiku bele čokolade i želatin (5 grama rastopite u 30 grama vode). Kada sve dobro izmešate, ostavite da se prohladi na sobnoj temperaturi.
Izblendirajte voće i smeđi šećer. U manjoj činiji pomešajte po kašiku pavlake i kašiku voća, dodajte želatin, takođe 5 grama.
Služite mus u dubokim staklenim čašama koje se provide, tako što ćete na dno staviti malo mešavine keksa i maslaca, zatim preko toga mešavinu pavlake i bele čokolade, a na kraju voće.