Mus od čokolade i mandarina
Kombinacija toliko egzotična, učiniće da sva vaša čula podjednako uživaju u ovom musu. Lagan i osvežavajuć ukus mandarine veoma dobro se slaže s tamnom čokoladom, u šta ćete se i sami uveriti.
Sastojci:
- 250 g Schogetten tamne čokolade
- 4 jaja
- 1 kašičica rendane kore mandarine
- 80 ml soka mandarine
- 1 kašika Azucar Demero smeđeg šećera
- 200 ml slatke pavlake
Priprema:
Tamnu čokoladu otopite na pari, prespite je u veću posudu i ostavite da se dobro ohladi. Dodajte žumanca, rendanu koru i sok od mandarine, pa sve dobro pomešajte. Belanca izlupajte zajedno sa smeđim šećerom, dok ne dobijete gusti sneg. Potom ga dodajte masi od žumanaca i čokolade i dobro pomešajte. Slatku pavlaku takođe dobro umutite i dodajte je u krem.
Smesu podelite u čaše i ostavite u frižideru berem dva sata pre služenja.