Mus od maline i bele čokolade
Izuzetno ukusan i osvežavajući mus za sve ljubitelje malina i bele čokolade.
Sastojci za mus:
- kora od pola limuna
- 250 g malina
- 150 ml soka od malina
- 2 kašike Azucar Demero smeđeg šećera
- 2 kašike vode
- ½ kesice želatina u prahu
Sastojci za krem:
- 100 g Schogetten bele čokolade
- 3 žumanca
- 40 g putera
- 2 kašike mleka
- 2 dl slatke pavlake
- 2 kašike Azucar Demero smeđeg šećera
- 1 kesica vanillin šećera
Priprema musa:
U odgovarajućoj posudi sjedinite maline, sok od malina, rendanu koru od pola limuna i dve kašike šećera, pa kuvajte dok ne dobijete kompaktnu masu. Posebno sjedinite želatin sa dve kašike vode i ostavite da nabubri. Prespite želatin u fil od malina, dobro umešajte i razlijte u posude za služenje, pa ostavite da se ohladi.
Priprema krema:
U drugoj posudi sjedinite žumanca, šećer, vanilin šećer, mleko i margarin, pa kuvajte na pari dok ne dobijete kompaktnu masu. Sklonite sa pare, dodajte belu čokoladu i mešajte dok se potpuno ne otopi. Slatku pavlaku umutite u čvrst šlag i dodajte u prohlađen krem od bele čokolade, pa lagano promešajte.
Nanesite krem preko musa i dekorišite po želji, ohladite u frižideru, pa služite.