Najčokoladniji kolač
Čokolada ne poznaje godišnja doba, ne moramo vam govoriti zašto.
Sastojci:
220 g Schogetten tamne čokolade
170 g putera
1 ¼ šolje Azucar Demero smeđeg šećera
¼ šolje kakaa
2 jajeta
¾ šolje brašna
malo soli
prašak za pecivo
Priprema:
Odvojte 110 g tamne čokolade. U posudu razbijte jaja i dodajte smeđi šećer, pa umutite mikserom. U međuvremenu, rastopite drugu polovinu (110 g) tamne čokolade sa puterom.
Umućenim jajima dodajte istopljenu tamnu čokoladu i promešajte, pa potom dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo. Dodajte malo soli na vrh kašičice, a zatim i polovinu čokolade iseckane na kockice, pa još jednom izmešajte smesu.
Smesu razlijte u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje i pecite na 180 stepeni oko 20-25 minuta. Kolač poslužite hladan.